Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Zinderende ontknoping voor Rivo
vrijdag 18 apr 2008

De Twentsche Courant Tubantia; vrijdag 18 april 2008

Peter Webbink kijkt uit naar beslissende dag
Welke ploeg kan het beste met de spanning omgaan? Dat is de hamvraag aan de vooravond van de laatste speeldag in de regiodivisie. Koploper Rivo heeft de beste vooruitzichten op de titel. Maar de voorsprong op achtervolger Favorita is miniem. Slechts één punt hebben de volleyballers uit Rijssen meer. Alleen bij een 4-0 zege morgen tegen Reflex is er zekerheid. Dan kan Favorita de ploeg van midspeler Peter Webbink niet meer achterhalen. Bij elke andere uitslag is de eindstand van Favorita van belang.
De concurrent speelt in Dinxperio tegen MTSH. Die wedstrijd begint een uur later dan het duel van Rivo. „We kunnen het zelf afmaken zonder de uitslag van Favorita af te wachten", zegt de 23-jarige Rijssenaar. „Een 4-0 zege is mogelijk." Rivo had er beter voor kunnen staan. Maar in de afgelopen weken heeft het team van oefenmeester Henk Goor meer punten gemorst dan Favorita. Tegen Bovo dreigde zelfs een nederlaag. „We kwamen daar met 2-0 achter. Die ploeg speelde die eerste sets erg goed, maar wij kwamen sterk terug. Gelukkig hebben we in de stand een voorsprong kunnen behouden. We hebben het in eigen hand." Met een maximale zege op Reflex moet de buit worden binnengehaald. De eerste wedstrijd tegen die ploeg uit Duiven ging echter met 3-1 verloren. Webbink weet zeker dat zijn ploeg niet nog een keer onderuit gaat. „Het was destijds het eerste duel van het seizoen. We waren mentaal nog niet zo sterk. Zij hebben ons toen uit de wedstrijd geluld. Dat gaat niet nog een keer gebeuren." Als Rivo bovenaan eindigt, betekent dat de tweede achtereenvolgende titel. Vorig jaar werden de Rijssenaren kampioen in de promotieklasse. „Maar dit is veel mooier. Als we het morgen redden, voelt dat veel meer als een echt kampioenschap. Vorig jaar was het slechts de vraag wanneer we kampioen zouden worden.' Webbink merkt dat de spanning toeneemt. Niet alleen bij hem, maar ook bij zijn ploeggenoten. Toch verwacht hij niet dat het team morgen bevangen wordt door de zenuwen. „Ik noem dit meer gezonde spanning. We hebben vaker wedstrijden onder druk gespeeld. Maar zo'n ontknoping als deze heb ik nog nooit meegemaakt."
Als Rivo niet met 4-0 wint, is het afhankelijk van de wedstrijd van Favorita. Bij een gelijk puntenaantal volgt een beslissingswedstrijd. „Het onderlinge resultaat telt dan niet. Dat is jammer, want we hebben twee keer van ze gewonnen."

Rivo-Reflex
Reggehal, morgen, 16.00 uur

Van der Veen Financieel Advies
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau