Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

MB: Halve Finales Open Club, 23-02-08
maandag 25 feb. 2008

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver voor ons; de halve finales van de Open Club! We speelden in Veenendaal in een poule met Dynamo Tubbergen, Scylla Wageningen, WIK/Univé Groot Ammers en VCV Veenendaal zelf. De 1e poule-wedstrijd stond gepland om 10 uur, en dus zouden we om 8 uur vertrekken in het busje van Taxi Baan, dat was geregeld door het bestuur (bedankt!). Maar er was ergens iets mis gegaan, en dat zorgde er voor dat Dennis en Remko voor een dichte deur stonden. Na een hoop gedoe en gestress bij ons vertrokken we om 10 voor half 9 dan eindelijk naar Veenendaal! Doel van deze dag was, net zoals in de voorrondes, om er een mooie en gezellige dag van te maken en het te zien als een training waarbij het gaat om leren, en niet om winnen. In de 1e wedstrijd zagen we daar helaas niets van terug. Of het lag aan te veel spanning, het 4-2 systeem waarin we nu speelden doordat Myriam, Jolijn en Lisanne er niet bij waren, of aan de tegenstander weet ik niet, maar het liep voor geen meter. De pass werd niet gebracht, waardoor de aanvallers ook niet lekker aangespeeld konden worden en er dus niet kon worden gescoord. Verder waren er veel te veel onduidelijkheden in het veld, die er normaal veel minder zijn; ballen die tussen 2 mensen in vielen, ballen die niet voor jou zijn maar die je wel pakt enz. Het werd een dik 2-0 verlies, en dus een wedstrijd om heel snel te vergeten, want we moeten meteen door met de 2e wedstrijd tegen WIK/Univé. Voor dit team was het haar 1e wedstrijd, en dus kregen we de opdracht mee om ze niet in het spel te laten komen, en zelf het spel te bepalen. Dit lukte in de 1e set aardig. We kwamen wel op een kleine achterstand maar lieten ze niet uitlopen, en op een gegeven moment konden we er een tandje bij doen en gingen we erop en erover. De 1e setwinst was dus binnen! De 2e set konden we doorzetten hoe we de 1e set waren geëindigd; de serve lag goed en strak, de pass kwam mooi en alle aanvallers konden worden aangespeeld. Samen met Aniek, die de laatste punten mocht mee spelen, wonnen we ook de 2e set en was de 1e 2-0 overwinning binnen! Toen even een wedstrijdje rust om daarna tegen Dynamo Tubbergen aan te treden. In de competitie wonnen we van dit team met 3-1, maar vandaag stond er maar 1 meisje uit het B1-team in de opstelling en bestond de rest uit meisjes die al in de A of in de dames spelen. We begonnen goed aan de wedstrijd en namen meteen een voorsprong die we ook niet meer weg gaven. We stonden dus 1-0 voor en waren vast beraden om die 2e set ook te pakken. In de 2e set kwam Dynamo iets beter in haar spel, maar (vooral) door onze goede serve-series bleven wij de voorsprong houden en wonnen we ook de 2e set en dus de wedstrijd met 2-0! Hierna speelden we meteen onze laatste poule-wedstrijd tegen de thuisploeg VCV Veenendaal; een fanatiek team met veel publiek op de tribune. Maar wij konden het goede spel van de wedstrijd tegen Dynamo door zetten en zo wonnen we vrij gemakkelijk ook de laatste poule-wedstrijd en was het eindresultaat dus 3 gewonnen wedstrijden en 1 verloren. We wisten nu al dat we in de kruisfinales zaten, maar de wedstrijd tussen Dynamo en Scylla moest uitmaken of we als 1e in de poule de kruisfinales in gingen (en dus tegen Woerden moesten spelen) of als 2e (en dus Set-Up '65 de tegenstander zou zijn). We hoopten dat Dynamo zou winnen, zodat we niet tegen Set-Up hoeften te spelen die speelsters hadden uit de B-league, 2e divisie, 3e divisie en meisjes A. Maar helaas wist Dynamo niet te winnen, en dus konden we ons gaan voorbereiden voor de kruisfinale tegen Set-Up. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn; het niveauverschil was gewoon veel en veel te groot. Wij kwamen er totáál niet aan te pas, en waren al blij als de pass een keer omhoog kwam in plaats van dat de bal meteen op de grond viel. We verloren de wedstrijd dan ook met genante setstanden namelijk 25-3 en 25-8.

Al met al was het een hele leuke, gezellige dag waarin we goed volleybal speelden maar we gewoon net niet goed genoeg waren om door te gaan naar de finales.

Busra en Aniek bedankt voor het mee doen!