Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

MA: Halve Finales Open Club, 23-02-08
maandag 25 feb. 2008

Onze vereniging heeft weer iets om trots op te zijn. De Open Club A meiden hebben hele goede (ver boven verwachting) prestaties bij de Open Club Kampioenschappen neergezet.

Compleet tegen verwachting in werden we tijdens de 1e ronde gedeelde groepswinnaar. Door het onderlinge resultaat moesten de A meiden echter nog een kruisfinale spelen, maar die werd eenvoudig gewonnen. Lieke, Jette, Florien, Loes, Milou, Nadine, Leonie en Eva speelden die dag de sterren van de hemel en zelfs De Krekkers werden met 2-0 opzij gezet.

Zaterdag 23 februari was het de dag van de halve finales. De beste 40 A-teams (meisjes tot en met 17 jaar) van Nederland streden om 8 plaatsen in de finale ronde. Wij wisten dat we geen schijn van kans hadden, maar wilden er uiteraard toch het beste van maken. Milou en Jette waren op vakantie en ditmaal was Tess er wel bij. Samen met Leonie, Nadine, Loes, Florien, Eva, Lieke en Johanneke hebben we toch weer heel goed volleybal laten zien.

Dankzij onze Harry van Brussel reden we met echte spelersbus (met Gert Jan als chauffeur) richting Hoogeveen. Voor de bus reed Dennis (met zijn stom stom) samen met Peter van der Linden en Maarten. Keurig op tijd kwamen we aan in Hoogeveen. Van te voren waren de teams geanaliseerd en we moesten tegen meiden die heel hoog speelden. We moesten zelfs tegen A-leage speelsters. Doelstelling was dan ook 10 (+) punten te halen per set.

We wisten niet wat ons de eerste set (tegen Alterno) overkwam. We speelden ijzersterk. Alterno (met 2 A leage speelsters) wist zich maar weinig raad en kon alleen volgen!! Tot 19-20 hebben we voorgestaan! Helaas zorgden een paar foutjes ervoor dat we die set toch nog verloren. (25-22) In de tweede set stelde Aterno orde op zaken en kwamen we niet verder dan 11 punten.

In de tweede wedstrijd tegen Flash/Veendam (dat team speelt in zijn geheel Regio Divisie) kregen we weer klop. De Rivo meiden hadden waarschijnlijk te veel hoop gekregen na de eerste set tegen Alterno, waardoor een snelle achterstand zorgde voor allemaal hangende kopjes.

In de 3e wedstrijd namen we het op tegen Tjoba. Hier zagen we kansen om een leuke spannende wedstrijd tegen te spelen. Sterker nog: de Rivo meiden hadden het niveau van de eerste set (tegen Alterno) weer helemaal te pakken. Punt voor punt werd binnen gesleept. Het was een genot om naar te kijken. Zo veel enthousiasme, passie, plezier, gedrevenheid. Echt geweldig! De set werd eenvoudig met 25-17 gewonnen. De tweede set ging wat minder. Veel fouten zorgden ervoor dat Tjoba bij bleef. Twee time outs hielpen helaas ook niet en op 22-23 (voor ons) volgde de ontknoping. Flash werd afgefloten voor achterspeelster en zo kregen wij 2 matchpoints. Wij serveerden, maar de aanval van Flash scoorde. 23-24. Vervolgens serveerde Flash (2 centimeter) uit! En de wedstrijd was binnen. Patat van Dennis was daarmee ook binnen. Iedereen was super tevreden!

De laatste wedstrijd was tegen Tornado gepland. Zij waren al groepswinnaar dus we verwachtten dat we helemaal weg geslagen zouden worden. Nou, dat viel reuze mee. De Rivo meiden ontstegen zichzelf wederom. Tot 10-10 waren er super mooie ralleys te zien van heel hoog niveau. Dennis en Gert Jan begrijpen nog steeds niet waar dat niveau vandaan kwam. Daarna maakten we veel pass fouten, door een geweldige service van Tornado en konden we niet meer bijbenen. We maakten nog regelmatig onze puntjes waardoor we toch nog 16 punten haalden. In de tweede set stonden we weer te knallen. Ditmaal ging het gelijk op tot 13-13. Iedereen was super trots. Helaas ging het toen ook weer mis, maar we kwamen toch weer tot de 16 punten.

Ter afsluiting van de dag zijn we naar De Stroekeld gegaan waar we samen patat hebben gegeten. Daarna kwamen de B meiden (die de kruisfinales hadden bereikt! Maar die helaas verloren) nog patat eten en hebben we een beetje bijgekletst.

Al met al een loodzware dag, maar 1 om nooit te vergeten.

Groetjes,
Open Club Meisjes A

FOTO'S

 

Bandwerk internet- en reclamebureau
Van der Veen Financieel Advies

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau