Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Bekerwedstrijd H1 25 mrt niet uitgespeeld
zaterdag 17 mei 2008

Bekerwedstrijd H1 25 maart 

Hier even de laatste berichten van de niet uitgespeelde wedstrijd door Havoc H1.
 
Nevobo Regio-Oost gaat een zaak aanspannen tegen Havoc bij het hoofdkantoor in Woerden zodra het wedstrijdformulier bij hun binnen is.
 
Het hoofdkantoor beslist over enige tijd of de wedstrijd moet worden doorgespeeld bij de stand van 16-10 voor Rivo of dat de wedstrijd door Rivo H1 is gewonnen met de setstand van 25-10.
 
Normaal zou de Havoc bij een competitiewedstrijd 5 Punten in mindering krijgen maar dit kan niet in het bekertoernooi.
 
Wordt vervolgd.

=============

Volleybalbond beslist over duel Rivo-Havoc

vrijdag 28 maart 2008 | 10:10  Tubantia.

RIJSSEN - De Nederlandse volleybalbond (Nevobo) moet beslissen of de halve finale om de districtsbeker (mannen) tussen Rivo Rijssen en Havoc wordt overgespeeld.
Het duel werd dinsdagavond gestaakt nadat Havoc de speelzaal had verlaten na onenigheid met de arbitrage. Rivo leidde op dat moment met 2-1 in sets en 16-10 in de vierde set. Volgens Havoc-speler Jan Lucas nam de scheidsrechter "een reeks rare beslissingen. De maat was vol toen zelfs onze aanvoerder een gele kaart kreeg." Hij rekent op straf maar hoopt dat de wedstrijd mag worden uitgespeeld. Bij Rivo gaan ze er vanuit dat de wedstrijd in Rijssens voordeel wordt beslist. In dat geval speelt Rivo de finale op 24 mei in Neede tegen Favorita uit Dinxperlo.

=============

Reactie aanvoerder Havoc          http://vvhavoc.web-log.nl/

Sorry Scheids,

Nog nooit eerder overkwam me dit. In al die jaren dat ik speelde op verschillende niveau's, voor verschillende clubs, onder verschillende scheidsrechters, nee, nog nooit.
Niet toen een hoofdscheids de laatste drie punten van de wedstrijd voor zijn rekening nam (heel lang geleden). Niet toen een scheids dreigde te stoppen met het fluiten van de wedstrijd (erg lang geleden). Zelfs niet die keer dat een witte man vijf keer een gele kaart ter hand nam (een tijdje geleden). Nee, ook niet nadat een scheids lukraak deed wat anderen hem influisterden (niet zo lang geleden). En zelfs niet na een potje oud-Hollands handbal (ook dit seizoen nog).

-Waarom dan?
Waarom, waarom, waarom? Het zit me, potvolkoffie, nog vervelend dwars ook. Altijd hoorde het erbij, nee, hoort het erbij. Vreemd voor sommigen misschien, maar dat stukje fatsoen is een ongeschreven regel (tenminste voor mezelf).

En nu. Regiobekerfinale Noord. Rivo tegen Rabobank-Havoc. Dinsdagavond. Nummer 1 tegen nummer 3. Een poster om trots of jaloers op te zijn. Alles was aanwezig. De teams die beide in staat zijn om een prachtige pot te spelen. Het altijd luidruchtige Rivopubliek weer voltallig. Officials in het goede tenue.

En toch ging het ergens mis. Iedereen om me heen vraagt ernaar. Wil het fijne weten. Waarom, waarom, waarom?

Twee teams die elkaar een aantal malen vaker getroffen hadden: In de beker is het team van Rivo de betere en in de competitie was Havoc duidelijk de sterkere. Dus een spannende strijd stond in het vooruitzicht. De jonge aanstormende honden van Rijssen tegen de oudere geslepen vossen uit Haaksbergen.

-Was het dat jullie het spel niet aankonden, waren ze beter en zochten jullie een manier om ze uit de wedstrijd te krijgen?
Nee, nee, nee.

De wedstrijd startte goed, vooral voor de thuisclub liep het soepel. Een voor de bezoekers vervelende servedruk maakte een gaatje. Het werd boven de twintig weer spannend. Bij een stand van 24-23 voor de thuisploeg werd een strakke actie van een Rivo lijnrechter beloond en dit resulteerde in een nettest door een van de bezoekers. Die werd daarna getrakteerd op een gele kaart.

-Dus daarom ging het mis? dat is toch kinderachtig en zwaar overdreven?
Nee, dit was gewoon een reactie op een verkeerde beslissing, kan gebeuren, nee, gebeurt wel eens.
-Maar wat was het dan? Er moet dan toch wel iets heel vervelends gebeurd zijn.

De tweede set ging dus van start met de score één-nul voor de thuisploeg (het was echt de aanvoerder van Rabobank-Havoc die de scheid eraan herinnerde). Tijdens de set bleek dat Rivo doorging waar het de eerste set ook zo sterk in was; een snijdende serve. Een bijna kopie van de eerste set was het gevolg. Havoc liep achter de feiten aan. De heersende onrust werd door het leidende duo in stand gehouden. Onduidelijkheid in spelonderbrekingen en geïrriteerdheid over deze onduidelijkheid maakte dat de bezoekers de man op de bok om duidelijkheid en consequent fluiten vroegen. Deze leek daar niet van gediend en werd gedrevener in het wijzen en grijpen naar zijn borstzakje, waarin zijn eerder gebruikte gele en ongetwijfeld aanwezige rode kaart zitten, dan in het laten zien hoe een divisiescheidsrechter met een topwedstrijd om moet gaan.

-Dus toen stapten jullie het veld uit en wilden niet verder spelen?
Nee hoor, nog steeds was er sprake van een spannende partij met gedreven tegenstanders. De Jus leek eraf nadat deze tweede set ook door ons verloren was, maar we beloofden na de veldwisseling beterschap.

De derde set was een totale ommekeer. De serve van Rivo was onder controle en de Haaksbergenaren legden ook het Rijssens aanvalsgeweld aan banden. Met ruime cijfers verschil passeerde Havoc de 20. Tot er weer een discutabele beslissing volgde. Havoc scoorde, maar de scheids gaf aanvallende achterspeler aan, notabene op appèl van een wisselspeler. Discutabel, omdat de betreffende speler gewoon voorspeler was (gaf ook telster aan). De eerste scheids was niet van plan zijn assistent te vragen, dus de aanvoerder van Havoc diende als boodschappenjongen tussen de beide leidsmannen. Zonder enig doel, hoewel, uiteindelijk besloot deze als een surrogaat-Salomon dat er een dubbelfout moest volgen. Toch enigszins beroofd van (weer) een punt werd er door de bezoekers verder gespeeld.

-Dus toen...
Nee, dat was nog later.
-Wat, gebeurde er nog meer...
Ach breek me de .... niet los.

De ruime voorsprong slonk tot een aantal punten. De ergernis was moeilijk te verbergen, daar er teveel vreemde beslissingen elkaar opvolgden. De timeouts werden aangegeven met een opslaggebaar, dus de verwarring werd groter. Na een time-out volgde een discussie (onduidelijkheid) en deze werd afgebroken door een fluitsignaal: opslaan! Enkele bezoekers stonden nog met de rug naar de serveerder, op weg naar hun pass-positie. Geen dubbelfout. Geen aanvoerder die iets mocht vragen en een volgende opslagsignaal! weer stonden de bezoekers niet klaar.

-En toen....
Ja, toen gingen een aantal spelers naar de kant met de vraag: willen we zo verder spelen?
Na een kort overleg besloten we verder te spelen. We laten ons geen set verpesten.

Na dit duidelijke signaal van de bezoekers wordt de set afgemaakt. De selectie uit Haaksbergen weet de derde set op hun naam te schrijven. De velden worden weer gewisseld en nu mag Rivo weer de steun in de rug horen. Een wederom gelijke strijd ontbrandt. Het wordt grilliger en venijniger. Niet speciaal naar de tegenstander, maar meer om te laten zien dat er zuivere scores gewenst worden. Als de stand boven de 10 vordert is het weer raak. Na een ralley volgde een gele kaart. De nietsvermoedende dader, tevens aanvoerder stond reeds weer bij de servicelijn met de bal om zijn volgende serve af te leveren. De scheids toont de gele kaart, maar verzuimt duidelijkheid te verschaffen waarom. Vriend en vijand zijn verbaasd, sommigen geschokt.
Even ervoor stond de aanvoerder nog klaar voor zijn servebeurt en kreeg geen fluitsignaal. Hij gaf een medespeler in het veld de bal en dan volgt ineens het fluitsignaal...... De bal is weer terug bij de serveerder en een tweede fluitsignaal volgt..... De serve is weg. In de ralley weet Havoc te scoren, maar de gele kaart volgt.
Onder protest (niet officieel protest) speelt de ploeg verder. Maar de wedstrijd lijkt meer op een rommelmarkt, dan een bekerfinale. Zonder enige consequentheid volgen de beslissingen elkaar op. Vermanend naar iedere speler die ook maar de bal niet regelrecht naar de serveerder delegeert en fluitend zodra deze de bal ook maar in zijn buurt heeft, probeert de scheidsrechter vaart te krijgen in deze hectische partij. Als hij spelers bij zich roept om deze te instrueren, krijgen deze geen tijd om terug te keren naar hun plek. Menig opstellingsfout en de voorspelbare reactie van de getroffen ploeg volgt.

-Dat was dus de uiteindelijke druppel?
Ja dit leek niet eens meer op volleybal en zo verder gaan is vragen om reacties waar je later spijt van krijgt. Dan maar deze halve finale laten schieten. Ik zou tegen iedere tegenstander ons een kans geven, maar tegen zo'n acterende man valt niet te spelen.
-Protest aangetekend?
Niet tegen de waarschijnlijke uitslag. Rivo had de eerste twee sets laten zien vooruitgang geboekt te hebben. En zoals ik zei, hebben wij geen zin om tegen een scheid te gaan spelen, ook niet met een protestzaak. Je zet jezelf daar alleen maar meer mee te kijk. Door dit tafereel krijgen we toch al zat te horen. Maar goed, ik zou andere teams wel eens in deze situatie willen zien reageren. Ik ben bang dat sommige reacties niet al te mals zouden zijn.
-En nu?
Wij zijn er klaar mee. Maar door het niet ondertekenen en het staken zal er wel aanleiding gevonden worden om Havoc nog eens flink een oor aan te naaien. Lijkt wel mode te worden. Of de scheids alsnog gram wil halen? De opmerking op het wedstrijdformulier zegt mij al genoeg. Het was iets in de trant van "Havoc heeft de gehele wedstrijd lopen provoceren." Brrrrrrrr wat een frustratie!
De jongens van Rivo mogen wat ons betreft gaan voor de dubbel, we gunnen het ze van harte. Laat dat duidelijk zijn.

-Maar wat zit je dan nu nog ze vreselijk dwars?
Het is voor het eerst in 22 jaar volleybal dat ik de scheids niet een hand heb gegeven en hem bedankt heb voor het fluiten en dat steekt me............Noem me gek of verzin iets anders, maar mijn gevoel voor normen en waarden hebben daarmee een deukje gekregen.


Afgezien van de straf die de aanvoerder van Havoc heeft gekregen, mag RIVO, zonder de wedstrijd uit te spelen, naar de finale van de beker.

24 mei tegen Favorita in Neede

Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau